Høy temperatur på fotballcup

30. desember, helt på tampen av 2023 var det duket for nok en romjulscup, denne gangen i fotball. Romjulscupen er en tradisjon som strekker seg over en årrekke, og et høydepunkt for mange i jula.

Kvelden før oppstart kunne arrangøren selv melde at 53 topptrente fotballspillere var klare for årets cup. Referenten mener kanskje at de første kampene ikke ga uttrykk for akkurat dette, noe som kanskje skyldes for dårlig oppvarming hos de mest avdanka fotballtalentene.
Etterhvert som lagene kunne begynne å lukte på plasseringskamper og finale ble det straks heitere i topplokkene på mange. Ordet sliten fantes ikke lengre, og plutselig var det ikke bare dårlig festede leggbeskyttere som fløy overalt – ballen og spillerne fikk fart fremover på banen.

Dommer Halvard Jakobsen fremsto som vanlig som en av dagens stødigste, og må få mye ære for å ha dømt nesten alle kampene. Speakerbua hadde full kontroll på klokka og resultatene, og kiosk var det også ordnet til oppe på tribunen.

Det var kun 3 jenter blant årets spillere, men jeg velger å kalle lagene godt og blandet likevel (aldersgrensen var jo tross alt 14-80 år). Til og med spillere fra andre kommuner hadde tatt turen til Herøy for dagen. Mange leverte overraskende gode kamper, og fikk mersmak for å hive seg med på fotball igjen etter en litt for lang pause.
Håvard Pettersen var en av disse, noe vi har full forståelse for når han så ut som en 25 åring på banen.
Ryktene sier likevel at han allerede angrer seg, når han våknet dagen etter og kjente på kroppen til en 90åring.

Flere av unggutta imponerte også, så her har vi mange spennende kamper å se frem til når våren kommer.

De mange tilskuerne på tribunen kunne godte seg med et spenningsshow av en finale, da resultattavla viste 1-1 etter 12 spilte minutter. Det måtte altså en serie av hockeystraffer til for å kåre vinnerne av den prestisjetunge turneringen. Etter 2 kjipe straffemisser fra finalemotstanderne var det Kenneth Bernhoff, Kristian Øhlen, Thea Wang Larsen, Kenneth Aasvik Johansen, Mads Knutsen og Patrick Sandstrak Gullesen som kunne løfte pokalene og en velfortjent pose med sjokolade.

Så håper vi at Jan Terje ikke tar tapet så tungt, men som den United-fan han er, «there´s always next year» 😉
Gratulerer til vinnerne og tusen takk til fotballgruppa for et flott arrangement.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Skroll til toppen